Sunday, September 11, 2011

Aku Takot Darah..

Asalamualaikum..

Setiap manusia yang hidup kat dunia nie, mesti ada something yang di takotkan. Aku pon ada jugak perasaan takot, gemuruh, gelisah, fobia dekat satu benda nie. Benda yang boleh buat aku pengsan, pening lalat, pakinson, demam kura - kura dan sebagainya.

Aku takot DARAH..!! 

Korang boleh gelak kalau nak gelak. Dari kecik memang aku takot darah, orang cakap jenis yang lemah semangat. Kalau aku nampak darah mesti aku rasa loya, dan nak pitam. Yang aku tak boleh ingat sekali masa aku kecik - kecik dulu dekat kampung. Time tue mak ayah aku tak ada kat umah nenek aku, diorang pergi pasar. Jadi tinggal aku dengan abang aku jer kat umah nenek aku dekat Melaka tue.

Boring tak taw nak buat ape, aku cakap dekat abang aku, "jom main wrestling" ataupun main gusti selalu kat Tv3 ada yang cerita gaduh - gadus pakai spender jer. Macam - macam skill kitaorang buat tiru kat tv tue. Yang paling sakit sekali abang aku buat skill gini kat aku.


Korang boleh bayangkan aku dekat bawah tue, abang aku tengah bengkokkan kaki aku. Yang pengadil tue abaikan jer ye.. Pasal tak tahan sangat sakit, aku tolak kaki aku kedepan, lantas dengan semena - mena abang aku tersadung dekat bonggol batu depan lantai umah nenek aku. Abang aku menjerit nagis kuat giler, pastu bila aku tengok muka die, Ya Allah, kulit dekat kelopak mata die dah terkoyak. Aku menjerit kuat giler pasal darah menitik banyak sangat.


Aku bawak abang aku masuk bilik air takot darah meleleh jatuh dekat lantai. Abang aku dengan aku tak berhenti nagis. Pasal dah takot sangat, aku beli plaster dekat kedai runcit depan umah nenek aku. Punyalah bangang. Time nak tampal paster tue family aku balik dari pasar. Mengamok mak aku. Mak aku cabut plaster yang aku tampal tadi. Time mak aku cabut, aku dah pengsan pasal darah banyak keluar.


Sejak dari kejadian tue, sampai sekarang aku takut darah. Hatta bila time Hari Raya Haji, masa orang nak sembelih lembu, aku akan duduk jauh - jauh pasal tak nak tengok darah lembu tue dan dengar lembu tue menjerit kesakitan. Sungguh syadu rasanya. Balik kampung pun macam tue jugak, kadang - kadang bapak aku paksa aku pengang ayam pasal nak sembelih nak ajar aku tengok darah.. Nanti aku cerita benda tue kat entry akan datang ek. 

p/s : ada orang tanye, kalau takut darah, nanti malam pertama kau macam mane??? ada kene mengena ker??

6 comments:

Miss NHH said...

hahaha , klaka laa ! dgn darah pun takot , mcm mne laa nnt ye ? ekeke :P .

Dalin said...

heee.. tak payah kawen la kalau giniii.. hihi..

Shahbri said...

miss nhh : macam mane nnt??

dalin : ala ada kene mengene ker?? hehe

Miss NHH said...

yelaa !

firdauz saahri said...

betul jugak tu huhuxx sangat adew kena mengena tu.............

Lady bird said...

Ada blogger konon mnyampah prempuan yg tkut npk darah padahal bulan2 ada darah. bodoh tak tfkir kot .. orang maksud kan darah yg pekat tu. Bukannya darah yang dah DISERAP dalam pad tu. cuci akan jadi cair. Dah tak pekat. Saya pun nak pengsan kalau nampak darah yg PEKAT . huhu