Saturday, July 30, 2011

Cerita Tak Boleh Blah..!!


Cerita yang aku maksudkan di atas adalah cerita sinetron Indonesia. Yakni cerita yang tak boleh blah langsung..!! Bagi aku cerita tue sampah, tak ada nilai, hilang kredibilti, tak ada maruah, hilang kejantanan untuk aku menontonnya.


Aku pelik kenapa kat Malaysia banyak sangat cerita Indonesia?? Cuba korang pikir?? Ceritanya aku dah boleh agak macam mane ending die. Mesti ada pari-parilah, ada orang kerdillah, ada api terbang-terbanglah. Sangat noob okay.


Yang tak boleh blah kalau part terkejut atau marah, mesti die zoom kat muka pelakon tue, Aku tengok bengang gile. Siamang sungguh..!! Lagi satu cerita die mesti pasal cinta, pastu kalau jadi masalah, macam dirancang je, nak buat jahat cakap dalam hati sambil buat mimik muka. What the heeellwaley waley..!!


Dimana cerita Melayu kita?? Dimana cerita fasha sanda berpakaian macam perempuan melayu terakhir?? Dimana letaknya amir raja lawak?? Dimana letaknya zila bakarin?? Dimana?? Dimana??? Hehe.. Cerita melayu kita tak kurang hebatnya tapi kurangkanlah iklan bodoh tue. Sikit-sikit iklan,.. agak agaklah. .

P/s : kalau korang terasa aku mintak maaf ye, sape suruh minat sinetron.. hehe..

2 comments:

difficult easy. said...

haha. aku suke gak sinetron. tapi tak ikut sangat lah. kalau ada masa, tengok lah. tapi kalau tak tengok 2 ke 3 episod pun still boleh catch up apa yang jadi. hahaha. slow gile cite. :D meleret2.

Ayeem Jemain said...

aku rela tgk rosalinda ayamor dpd tgk sinetron