Friday, July 8, 2011

Game Dan Hidup

Game?? ape maksud game?? Maksud game bagi aku adalah kesoronokan duduk di depan komputer selama berjam - jam hatta sehari pun tak apa untuk memuaskan nafsu bermain. Macam aku terang lagi bersuluh aku cakap aku memang gila main GAME..!!  Aku sanggup tak makan semata mata nak habiskan misi yang ada dalam game tue.. hehe.. 


Tapi tak semua game mampu memuaskan nafsu serakah aku nie.. hehe.. Jenis aku minat game perang-perang dengan game bola.. Sanggup tak tidor semata mata nak main game.. hehe.. Pasal game perang pulak obses sangat sampai amik adik punya senapang mainan lakonkan balik scene sniper tue.. haha.. best giler.. Mak aku tengok geleng kepala..


Yang bola pulak, kalau main single player tak pernah kalah, bila ajak member main sekali tak pernah menang. Ape jadah semua itu?? Walaupun aku minat main game bola tapi aku jarang sebenarnya nak main bola kat padang tue penat, panas, letih, macam-macam lagi. Baik duduk di rumah,biar jari aku saja yang bermain untuk aku.


Kenangan aku paling sadis sekali time form 5. Masa dekat sekolah dah plan pergi Cyber Cafe nak main GAME 3 jam. Nak dijadikan cerita hari tue hari jumaat, Kebiasaan remaja macam kami akan ke Cyber Cafe taktala hari jumaat lepas sekolah, maksudnya tak solat lah..


Aku dengan member aku tengah jalan kaki menuju ke destinasi dekat 3 batu jauhnya, taktala itu aku  nampak anjing melintas, biarkan jer.. Pastu dengan tanpa amaran anjing patah balik sambil kejar aku dengan member aku. Paling tak guna sekali member aku tolak aku semata mata nak depan dulu.. cilake.!! Incik anjing, kalau aku jumpa ko tepi jalan, aku langgar ko hidup hidup okay..


Lepas tue nak masuk Cyber Cafe tak boleh sebab kami pakai seluar sekolah, terpaksa la mengharungi perjalanan balik dekat 3 batu jugak lah. Serik hari tue aku dah serik nak pergi Cyber Cafe bila hari jumaat, dah la tak solat, pastu kena kejar anjing. 


p/s : Dah insaf tapi aku masih berdendam jugak dengan ko incik anjing..!!

4 comments:

Ayeem Jemain said...

balasan! ko tak diapa2kan anjing tu lepas terjatuh?

Shahbri said...

lari jer dow takot punya pasal da macam anjing giler da

AKMA said...

anjing tu nak suruh ko insaf tuh :P

Shahbri said...

da insaf da..